Snoop Doggy Dog komt niet

AMSTERDAM, 11 april. Het concert dat de Amerikaanse rapper Snoop Doggy Dogg aanstaande vrijdag in de Brabanthallen in Den Bosch zou geven, is afgelast. De afzegging hangt volgens impressariaat Cruise Control samen met een breuk tussen Snoop Doggy Dogg en zijn management. Dogg, die in 1993 doorbrak met zijn debuut-cd Doggy Style, is in afwachting van een rechtszaak in verband met de moord op een drugsdealer in Los Angeles, in datzelfde jaar. Dogg is een van de drie verdachten in deze zaak en is vrij op borgtocht van een miljoen dollar. Hangende de rechtszaak stond hij onder scherp toezicht van zijn management, ICM. Toen Snoop Doggy Dogg onlangs, bij de uitreiking van de Soul Train Awards, bij een vechtpartij betrokken raakte, kreeg hij een berisping en boete van ICM. Vervolgens ontsloeg Dogg zijn management. Het contact tussen Dogg en het Nederlandse impressariaat Cruise Control liep via ICM, dus dat is nu ook verbroken.