Rentree Augenthaler bij amateurs Bayern

MÜNCHEN, 11 APRIL. Klaus Augenthaler gaat weer voetballen voor Bayern München. Voor de amateurs, dat wel. De assistent van trainer Giovanni Trapattoni speelt vandaag met de amateurs de bekerwedstrijd tegen streekgenoot Lohhof. Hij neemt de plaats in van Hansi Pflügler, die door personele problemen is doorgeschoven van de amateurs naar de profs.

Bij Bayern München, tegenstander van Ajax in de halve finales van de Champions League, ontbreken tal van vaste krachten door blessures. Matthäus, Kahn, Papin, Witeczek, Kostadinov en sinds kort libero en aanvoerder Helmer, die een spierblessure opliep in het duel met Ajax.

Trapattoni heeft daardoor moeten putten uit het arsenaal spelers van de amateur-afdeling. Hij koos onder anderen de 35-jarige Pflügler, die voetbal bij de liefhebbers combineert met het chefschap van de souvenirwinkel. Augenthaler, die helemaal was gestopt met voetbal, neemt voor de gelegenheid de plaats als libero in van Pflügler.

Ondanks de blessurelijst riep bondscoach Berti Vogts vier spelers van Bayern op voor de interland tegen Wales op 26 april. De vier zijn: Helmer, Babbel, Ziege en Scholl. (ANP)