NOGMAALS QUORN

Een foutje in een eerder recept: Quorn, een natuurlijke vleesvervanger, is niet gemaakt van graan. Het voornaamste bestanddeel ervan komt van een paddestoelachtig plantje (Fusarium Graminearum), dat in Engeland in gistvaten wordt gekweekt als ware het yoghurt of kaas. Het produkt bevat 12,8 gram eiwit, 12,6 gram vet (maar geen cholesterol), 39,2 gram koolhydraten en 331 calorieen per 100 gram.

Vegetarisch gerecht voor 2 personen:1 pakje (175 gram) quorn1 (rode) ui, 1 teentje knoflook1 courgette1 blikje gepelde tomaten3 eetlepels oliezout, peper1 eetlepel fijngesneden basilicumblaadjes of pestoSnijd grote quornstukken doormidden. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de courgette in blokjes van 1-1 1/2 centimeter en de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een wok of koekepan en bak daarin de stukjes quorn bruin. Voeg ui, knoflook en courgette toe. Twee minuten roerbakken. Dan de tomaten met het sap erbij doen. Laat het gerecht 5 minuten pruttelen. Voeg naar smaak zout, peper en basilicum of pesto toe. Eet er macaroni of rijst bij.

    • Annelène van Eijndhoven