Duitse verspringster geschorst na doping

NEUSS, 11 APRIL. De Duitse atletiekbond heeft verspringster Susen Tiedtke-Greene met onmiddellijke ingang geschorst. De atlete wordt ervan beschuldigd verboden stimulerende middelen te hebben genomen. Bij een dopingcontrole bij de training op 13 maart, een dag nadat ze bij de WK-indoor in Barcelona brons had veroverd, werden sporen van oral-turinabol in haar urinestaal aangetroffen. De 26-jarige Tiedtke-Greene (26) hangt een schorsing van vier jaar boven het hoofd als ook de contra-expertise positief uitvalt.

Oral-turinabol is een middel dat in het verleden vaak door atleten uit de vroegere DDR werd gebruikt. Tiedtke was ooit juniorenkampioene van de DDR. “Dit geval bewijst”, aldus de dopingexpert Franke, “dat de dopingpraktijken uit de DDR nog steeds gehanteerd worden. Turinabol is in Duitsland zonder recept niet te verkrijgen.”