Audax vergroot winst aanmerkelijk

Audax (uitgeverij, distributie van boeken en bladen) heeft het netto resultaat over 1994 met 42 procent vergroot tot 10,7 miljoen gulden. De omzet ging met 5 procent omhoog tot 381 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat verbeterde met 3,9 miljoen tot 17,4 miljoen gulden. Gezien het resultaat over het eerste kwartaal verwacht het bedrijf uit Gilze-Rijen voor heel 1995 15 procent meer te verdienen. Uitgeverij Kontekst, Betapress (distributie van tijdschriften) en Fimli lektuur presteerden opnieuw goed. Van Ditmar Boekenimport zag zijn resultaat ook ten goede keren. Kostenbesparingen bij AKO (kiosken) en Audax Logistics verbeterden ook daar de cijfers.

Audax is onder meer uitgever van tijdschriften als HP/De Tijd, Avantgarde, Mijn Geheim, Aktueel, Weekend en Esquire. Sinds 1 april dit jaar is Audax ook eigenaar van de Vlaamse bladen Zondagsblad, EOS en TV Gids, ondergebracht in de uitgeverij Cascade.