US Masters

De Amerikaan Ben Crenshaw is er voor de tweede keer in geslaagd de US Masters te winnen. Met een laatste ronde van 68 bleef hij in Augusta, Georgia, zijn landgenoot Davis Love III een slag voor. Op de gedeelde derde plaats eindigden de Australiër Greg Norman en de Amerikaan Jay Haas. De Europeanen hadden deze keer slechts bijrollen. Titelverdediger Olazabal was de beste met een 14e plaats, tien slagen achter de winnaar. Woosnam, Faldo, Montgomerie, Gilford en Langer eindigden in de middenmoot en Ballesteros in de achterhoede. Behalve de spanning op de laatste dag onderscheidt de Masters zich van andere toernooien door opzienbarende slagen. Dit jaar maakte Jack Nicklaus tot twee keer toe een een twee op de achtste hole, een parr 4 van 397 meter. Donderdag sloeg hij de bal met een ijzer-5 van 164 meter ineens in de hole, zaterdag herhaalde hij de stunt met een ijzer-7 van 148 meter.