Spanje

Real Madrid heeft gisteren opnieuw een obstakel genomen op weg naar de eerste Spaanse titel sinds 1990. De Koninklijke versloeg Real Zaragoza, bijna-finalist in de Europa Cup voor bekerwinnaars en bedwinger van Feyenoord, met 3-0 door doelpunten van Raul, Zamorano en Dubovsky.

Met nog tien wedstrijden te gaan heeft Real zes punten voorsprong op Deportivo La Coruna, dat Tenerife met 4-1 versloeg, en zeven op Barcelona. De laatste overwinning van Zaragoza op Madrid dateert uit het seizoen 1984-85.

Barcelona speelde gelijk tegen Real Sociedad. Het team van Cruijff, met Koeman, Jordi en Stoitsjkov, nam voor 68.000 toeschouwers na ruim een uur een voorsprong tegen Real Sociedad. De Bulgaar, die weer op redelijk goede voet leeft met zijn trainer, scoorde. Cruijff zei voor aanvang over de Europees voetballer van het jaar: “Ik moet hem nemen zoals hij is. Met zijn goede en kwade kanten. Mijn taak is om hem met beide voeten op aarde te zetten als dat nodig is, maar ook om hem op de been te helpen als hij is gestruikeld. De bedoeling is dat hij bij Barcelona blijft, maar wel onder mijn voorwaarden.” De tegentreffer van Sociedad viel in blessuretijd.

(ANP/Reuter)