Matrijzenfabrikant Axxicon naar beurs

Axxicon Group te Vianen, fabrikant van matrijzen voor de kunststofverwerkende industrie, overweegt omstreeks september dit jaar notering aan te vragen aan de Amsterdamse effectenbeurs. MeesPierson wordt emissieleider.

Axxicon is een industriële onderneming met zes werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland en Engeland.

Axxicon boekte vorig jaar een winststijging van 15 procent tot 3,2 miljoen gulden bij een omzet van 66,5 miljoen gulden. Door sterke vraag naar cd-matrijzen trok de produktie bij Axxicon vooral in het laatste kwartaal van 1994 sterk aan. Over het eerste kwartaal van 1995 ontstond een netto winst van 802.000 gulden tegen 540.000 gulden een jaar eerder. De kwartaalomzet steeg met 9 procent tot 17,3 miljoen.

De directie bericht dat de capaciteitsbezetting “goed” is en handhaaft de eerder uitgesproken prognose dat de winst over 1995 met 10 procent zal toenemen tot ongeveer 3,5 miljoen gulden.

Axxicon is in handen van een groep financiers, waarvan de grootste het Gilde Venture Fund is. Andere aandeelhouders zijn onder meer Alpinvest, Credit Lyonnais Bank Nederland, NPM en het Duitse TVM. Het is de bedoeling dat de investeerders hun belang via de beursgang ten dele zullen verzilveren en dat ruim de helft van het uitstaande kapitaal naar de beurs wordt gebracht.