Juventus verliest stadsderby tegen Torino voor tweede keer

ROTTERDAM, 10 APRIL. De derby's in Turijn zijn dit seizoen niet aan Juventus besteed. Voor de tweede keer dit seizoen verloor de koploper van Torino, ditmaal op eigen veld (1-2). Veel consequenties had het niet voor Juventus. Achtervolger Parma verloor ook, met 3-2 van AC Milan.

Lazio-Reggiana (2-0) stond in het teken van de terugkeer van Paul Gascoigne. De Engelsman was door een dubbele beenbreuk precies een jaar afwezig. Aron Winter moest door de rentree van Gaza op de tribune plaatsnemen. Volgens de officiële lezing spaarde Lazio de Nederlander voor het naderende bekerduel met Juventus, waarin de ploeg een achterstand van 1-0 moet wegwerken. Gascoigne kon terugkijken op een geslaagde rentree. De Engelse bondscoach Venables was daarvan op de tribune getuige. “Paul mag zeer tevreden zijn. Hij moet nu hard werken om weer volledig in conditie te komen.”

Juventus verloor voor de laatste keer in januari, ook toen van Torino. Rizzitelli opende gisteren snel de score voor de tweede club uit Turijn. Het was voor de lijstaanvoerder de eerste tegentreffer sinds 715 minuten in de Serie A. Door een eigen doelpunt van Maltagliati kwam de thuisploeg op 1-1, opnieuw Rizzitelli besliste de wedstrijd.

Lentini, nooit meer de oude sinds een auto-ongeluk in 1993, scoorde al snel voor Milan in de topper tegen Parma. Door een strafschop van Simone kwam de houder van de Europese beker voor landskampioenen op 2-0. Vlak voor rust bracht Zola, ook van elf meter, de spanning terug. Na rust scoorden Simone en Zola beiden nog een keer. De Parma-speler opnieuw uit een strafschop.