Hierck voorgedragen als zendercoördinator Radio 4

HILVERSUM, 10 APRIL. Hans Hierck is voorgedragen voor de functie van zendercoördinator van de klassieke zender Radio 4. Hij volgt Carola Muizelaar op. Hierck (46) moet 1 oktober in dienst treden. Het is de bedoeling dat het algemeen bestuur van de NOS hem 21 april benoemt. Hierck is sinds vijftien jaar algemeen directeur van Het Gelders Orkest in Arnhem. Een bestuurscommissie heeft hem voorgedragen. De zenderredactie en de directie van het Muziekcentrum voor de Omroep adviseerden positief. Hierck werkte al eerder voor de omroep. In de jaren zeventig was hij producer en regisseur bij de NOS-radio. De vacature onstond toen Muizelaar in dienst trad bij de Nederlandse Programma Stichting (NPS). De zendercoördinator is verantwoordelijk voor het programmaschema en het muziekbeleid van Radio 4. Hij bewaakt het zenderprofiel alsmede de kwaliteit van de presentatie en vormgeving. (ANP)