Chef van souvenirwinkel moet defensie Bayern versterken

ROTTERDAM, 10 APRIL. De chef van de souvenirwinkel heeft afgelopen zaterdag leiding gegeven aan de verdediging van Bayern München. Bij zijn zoektocht naar personeel dat kan voetballen riep trainer Trapattoni de 35-jarige Hansi Pflügler op als vervanger van de geblesseerde aanvoerder Helmer. Bayern, dat acht min of meer vast krachten miste, speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Kaiserslautern.

In mei 1992 speelde de robuuste Pflüger zijn laatste wedstrijd in de Bundesliga. Het was zijn 276ste. Bijna drie jaar later volgde de 277ste. In de tussenliggende periode was Pflüger, speler in de Duitse ploeg die in 1990 wereldkampioen werd, libero bij de amateurs van Bayern. Met vijf trainingen per week hield hij zich fit. Tegen Kaiserslautern leidde hij de verdediging van het door een blessuregolf geplaagde Bayern geroutineerd en goed.

“Ik heb alleen maar toegekeken of geen rare dingen gebeurden”, relativeerde Pflügler zijn rol. In de Bundesliga was qua voetbal weinig veranderd, concludeerde hij ook. Het grootste verschil met zijn gebruikelijke partijtjes? “Bij de amateurs speel ik voor 800 tot 1000 mensen. Hier waren er 63.000.”

Middenvelder Scholl was verantwoordelijk voor het doelpunt van Bayern. Op slag van rust scoorde hij met een fraai schot van afstand, nadat Kaiserslautern drie minuten eerder door Kuntz op voorsprong was gekomen. Bayern kwam daarna niet meer in de problemen.

Borussia Dortmund bleef koploper van de Bundsliga. De eveneens door blessures gehandicapte formatie speelde in de honderdste derby tegen Schalke gelijk, 0-0. Werder Bremen kwam in punten langszij door de 2-0 tegen München 1860, maar het doelsaldo is minder goed.

In Engeland heeft Everton gisteren tegen alle prognoses in de finale van de FA-beker bereikt. De club uit Liverpool versloeg op Elland Road in Leeds favoriet Tottenham Hotspur met 4-1. Pas komende woensdag weet Everton, dat in de competitie in degradatienood verkeert, tegen welke ploeg het in de eindstrijd uitkomt. Manchester United en Crystal Palace bleven gisteren in Birmingham na verlenging op 2-2 steken. Overmorgen is de replay in Manchester.

Het duel tussen de cupfighters Everton en Tottenham was eenzijdig. Na een dik half uur drukte Jackson het veldoverwicht van Everton uit met de openingstreffer. Stuart de voorsprong uit. Klinsmann, die hoopte als tweede Duitser na Bert Trautmann in 1954 de FA-bekerfinale te halen, benutte ruim een kwartier na rust een strafschop voor Tottenham. Invaller Amokachi, een Nigeriaan, maakte de twee latste traffers van Everton: 4-1.

Crystal Palace had meer verdiend dan een gelijk spel. De ploeg kwam tegen landskampioen en bekerhouder Manchester United twee keer op voorsprong. Twaalf minuten voor rust scoorde Dowie 1-0. Irwin voorkwam met zijn treffer in de zeventigste minuut een voortijdige uitschakeling van 'United'. In de verlenging scoorden beide ploegen nog een keer.