ZALMFOREL MET TOMATEN-AVOCADO SALSA

U kunt voor dit recept een andere vissoort gebruiken; pas zonodig de kooktijd aan voor filets of grotere porties.

Voor 2 personen

1 hele zalmforel van circa 500 g

1 theelepel citroenpeper

Salsa:

200 g verse tomaten, ontveld, ontzaad en in kleine blokjes gesneden

1 avocado, gepeld en in blokjes gesneden

3 eetlepels gehakte lenteui

3 eetlepels ontzade, in blokjes gesneden komkommer

2 eetlepels gesnipperde dille

3 eetlepels gehakte zongedroogde tomaten

2 eetlepels koudgeperste olijfolie

1 eetlepel limoen- of citroensap

zout en versgemalen peper

Wrijf de zalmforel in met de citroenpeper en leg hem in een passende magnetronschaal. Leg het deksel op de schaal en zet hem circa 6 minuten in de magnetron op 100 procent (650 watt), of tot de vis gaar is. Doe alle overige ingrediënten in een kom en schep alles om. Fileer de vis, schik de filets op twee borden en schep er de salsa omheen. Dien onmiddellijk op.