Protestmars Ethiopische atleten

ADDIS ABEBA, 8 APRIL. Ruim zeshonderd Ethiopische atleten hebben gisteren onder aanvoering van olympisch kampioen op de tien kilometer, Derartu Tulu, een protestmars gehouden door de hoofdstad Addis Abeba. De atleten demonstreerden tegen het plan van minister van sportzaken Timamo de eerder deze week ontslagen officials van de atletiekfederatie hun functies terug te geven. Die waren op non-actief gesteld omdat ze eind maart 32 Ethiopische deelnemers zonder gedegen voorbereiding en zonder voldoende geld naar de wereldkampioenschappen veldloop in de Engelse plaats Durham hadden gestuurd. De atleten moesten twee dagen op het vliegveld bivakkeren. De wereldrecordhouder op de 5000 meter Haile Gabreselassie en Belayineh Dinsamo, de snelste man ooit op een marathon, vergezelden Tulu.