Pele: Braziliaans voetbal corrupt

RIO DE JANEIRO, 8 APRIL. Het Braziliaanse voetbal is corrupt. Dat zei Pele, minister van sport, gisteren in Rio de Janeiro naar aanleiding van de wedstrijd Flamengo - America, waarin Romario twee maal op dubieuze wijze scoorde voor de thuisploeg. Op de vraag of hij dacht dat corruptie ook bestaat in het Braziliaanse voetbal, antwoordde Pele: “Zeker, daar twijfel ik geen moment aan.”

Vooral Flamengo, de club van Romario, staat volgens een aantal kranten onder verdenking. Eurico Miranda, voorzitter van Vasco da Gama, gelooft zelfs in een complot om Flamengo kampioen te maken. Scheidsrechters zouden minder streng fluiten. Romario, die als spits van Flamengo in veertien duels negentien maal scoorde, is door een spierverrekking twee tot drie weken uitgeschakeld.