Eerste test Verstappen in geleende auto

BUENOS AIRES, 8 APRIL. Jos Verstappen legde gisteren in Buenos Aires een eerste serieuze test af met zijn Formule-I-racewagen. Bij de vrije training, van geen betekenis voor de startvolgorde van morgen, reed hij in de geleende Simtek van ploeggenoot Schiattarella onder slechte omstandigheden de tiende tijd. Maar bij de eerste officiële training voor de Grand Prix van Argentinië, toen het wel hard moest, viel zijn tijd tegen. Verstappen werd in zijn eigen auto 21e. “De nieuwe motor in mijn eigen auto was net op tijd klaar”, zei Verstappen. “Maar de wegligging was niet in orde, hij was onbestuurbaar.”

Williams-coureur Coulthard was gisteren de snelste. Wereldkampioen Schumacher kwam niet verder dan de negende plaats. Bij tijd en wijle goot het gisteren van de regen; de eerste kwalificatietraining moest al na een kwartier worden onderbroken. (ANP)