US Masters

Na de eerste ronde in de US Masters gaan drie spelers aan de leiding. Op de Augusta National Golf Club in de staat Georgia kwamen de Spaanse titelverdediger José-Maria Olazabal, de Zuidafrikaan David Frost en de Amerikaan Phil Mickelson rond in 66 slagen. De ronde van Mickelson is de beste score van een linkshandige speler in de 61-jarige geschiedenis van het toernooi. Onder de drie spelers die volgen met 67 slagen is de 55-jarige Jack Nicklaus. De Amerikaan, vorige week winnaar van het eerste senioren grand-slamtoernooi van het seizoen, heeft de US Masters zes keer gewonnen, de laatste keer in 1986. Hij wordt vergezeld door zijn landgenoot Corey Pavin en de Engelsman David Gilford, die zijn debuut maakt. Van de overige kanshebbers maakte Ian Woosnam 69, Nick Faldo 70, Bernhard Langer 71, Ernie Els 72, Greg Norman 73, Severiano Ballesteros 75 en Nick Price 76.