Real Zaragoza nadert finale Europa Cup 2

ROTTERDAM, 7 APRIL. Real Zaragoza is dicht bij de finale van het toernooi om de Europa Cup 2. De Spanjaarden versloegen gisteravond thuis Chelsea met 3-0. Ook Sampdoria heeft een redelijke kans de eindstrijd te halen. De Italianen verloren in Londen van titelverdediger Arsenal (3-2), maar moeten in staat worden geacht op eigen veld terug te slaan.

Bij Real Zaragoza-Chelsea was het in de zevende minuut al raak door Pardeza, na een hoekschop van Nayim (1-0). Het vroege succes spoorde de gedisciplineerd spelende Spanjaarden nog verder aan. De Britse doelman Hitchcock moest in de 26ste minuut opnieuw zwichten, dit keer voor Esnaider. Daarbij zorgde Nayim weer voor het voorbereidende werk: 2-0. Esnaider nam elf minuten na rust de derde treffer voor zijn rekening: 3-0.

Na de laatste goal van Zaragoza braken onlusten uit. Toen een groep Engelsen de rijen stoeltjes begon te slopen, voerde de politie een charge uit en veegde het vak schoon. Vijftien mensen raakten licht gewond, onder wie drie agenten. 's Middags waren drie Engelse supporters in het 300 kilometer verderop gelegen Barcelona gearresteerd wegens molestatie van drie Duitse toeristen. Een uur voor het duel in Zaragoza werden zes hooligans aangehouden wegens handtastelijkheden met busreizigers. Er waren 5.000 Engelsen naar Spanje gereisd.

In het andere halve-finaleduel nam nam Arsenal, dat Helder nog niet mocht opstellen, een 1-0 voorsprong door Bould. Nog voor rust minuten later kopte de verdediger weer raak. In het begin van de tweede helft kreeg Sampdoria, zonder de niet speelgerechtigde Ruud Gullit, meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in een treffer van Jugovic. Wright leek vervolgens het duel weer naar de hand van Arsenal te zetten: 3-1. Een kwartier voor tijd bewees Jugovic opnieuw zijn waarde voor Sampdoria door de zo belangrijke tweede Italiaanse treffer te maken (3-2).