Prijsvraag; Verhalen over de oorlog

Op 5 mei is het vijftig jaar gelden dat de Tweede Wereldoorlog in Nederland ophield. Je hebt daar vast veel over gehoord op school en op de televisie. Jij hebt de oorlog zelf niet meegemaakt. Maar je ouders of je grootouders, je tantes of je buren waarschijnlijk wel. Hebben ze daar wel eens over verteld? Die verhalen zijn vast anders dan de verhalen die je op school leert. Treuriger, of grappiger, of heel erg raar. Zulke persoonlijke verhalen willen wij graag van jullie horen. Want daaruit kom je goed te weten wat oorlog en bezetting echt betekent. Je hoeft niet alles op te schrijven wat je tante of je opa in de oorlog heeft meegemaakt. Eén verhaaltje, een anekdote is genoeg. Je mag er natuurlijk ook een tekening van maken.

Misschien komen je ouders niet uit Nederland en hebben ze ergens anders op de wereld een oorlog meegemaakt. Ook daar willen we graag iets over horen.

De beste verhalen en tekeningen worden op 5 mei op de Kinderpagina afgedrukt. De allerbeste inzending wint een mooie prijs.

Stuur je verhaal en/of tekening voor 24 april naar Prijsvraag 5 mei, Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. Schrijf je naam, adres en leeftijd op je inzending. Deelnemers mogen niet ouder zijn dan 12 jaar.