Pakhoed verkoopt transporteur Rutges

Het management van Rutges, een in Rotterdam gevestigde transportonderneming die zich in hoofdzaak bezighoudt met internationaal vervoer over de weg van luchtvracht en de distributie van brandstoffen en staalprodukten, heeft zichzelf uitgekocht uit Furness. Furness is een dochteronderneming van Koninklijke Pakhoed (tankopslag, scheepvaart, transport).

Rutges heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, England, Frankrijk en Zwitserland, telt 400 werknemers en zet jaarlijks 110 miljoen gulden om. De verkoop van Rutges vloeit voort uit een organisatie-onderzoek bij Pakhoed en Furness, dat vorig jaar werd verricht. Daaruit kwam naar voren dat de aard van de activiteiten van Rutges sterk verschilt van de olie- en chemie, die de kern van Pakhoed uitmaakt, en de havenactiviteiten, logistieke dienstverlening en de dealerbedrijven van dochteronderneming Furness. Furness wil zich richten op zijn kernactiviteiten en trad in overleg met het management van Rutges, dat geïnteresseerd bleek te zijn in een overname. Het management van Rutges (6 personen) heeft volgens Pakhoed het bedrijf gekocht voor de intrinsieke waarde. Het management heeft daarbij steun gekregen van investeringmaatschappij Halder Holdings, die 75 procent fourneerde van de overnamesom, die geen van de betrokken partijen wenst bekend te maken.