OMELETTE AUX LARDONS

De goed kokende eigenaar van de refuge du Miage (zie recept van 5 april) met handen als kolenschoppen zo groot, is een ster in het bakken van voedzame omeletten voor zijn uitgehongerde cliëntèle. Dankzij die leuke grote handen van hem is de portionering van zijn omeletten navenant: drie eieren de man gaan er in zijn pan, plus lardons en geraspte Comté - een knuist vol van elk. Van één zo'n omelet kun je met zijn tweetjes best een hapje nemen. Ga als volgt te werk.

Laat een grote klont boter smelten en schuimend heet worden in een ruime bakpan. Klop drie eieren los en maal er peper naar wens bij. Bak een ruime handvol dikgesneden lardons (spekreepjes) al roerend in de hete boter tot ze een kleurtje beginnen te krijgen. Giet de losgeklopte eieren in de pan en bak de omelet snel op middelhoog vuur tot het eierstruif vrijwel volledig is gestold (laat razendsnel vloeibaar ei met behulp van een schuingestoken vork telkens onder de omelet lopen). Strooi twee handjes versgeraspte Comté of Gruyère over de nog vochtige bovenkant van de omelet. Schuif een bakmes onder de helft van de omelet, laat de omelet aan de andere kant uit de pan op een voorverwarmde platte schaal glijden en klap met het bakmes de omelet tegelijkertijd dicht. Direct serveren.

    • Florine Boucher