Leo Beenhakker ontslagen na ruzie met voorzitter

MEXICO-STAD, 7 APRIL. Leo Beenhakker is gisteren op staande voet ontslagen als trainer/coach van America, koploper in Mexicaanse voetbalcompetitie. Een conflict over de opstelling met de invloedrijke en schatrijke voorzitter Emilio Diez Baroso lag ten grondslag aan de breuk.

De voormalige bondscoach had met zijn ploeg na het gelijkspel van 1-1 tegen Puebla net de play-offs bereikt. Wekelijks zat het stadion bij thuiswedstrijden vol met 120.000 toeschouwers. Er leek niets aan de hand. Zijn contract liep in mei af, maar de Nederlander had in principe al een akkoord bereikt over verlenging.

Beenhakker (53) trad vorig jaar in dienst van de Mexicaanse ploeg, nadat hij begin vorig jaar korte tijd werkzaam was als bondscoach van Saoedi-Arabië. In de aanloop naar het WK in Amerika kreeg hij zijn ontslag. Daarvoor was hij voor de tweede maal in zijn carrière oefenmeester van Real Madrid, waarmee hij eerder driemaal landskampioen werd. Ook in Madrid moest hij vervroegd vertrekken. In Nederland was Beenhakker onder meer coach van Ajax en het nationale elftal.