KLM ziet vervoer met 11 pct stijgen

De KLM heeft het laatste boekjaar (dat op 31 maart is afgesloten) het totale vervoer (passagiers en vracht) zien stijgen met 11 procent. De beladingsgraad van de vliegtuigen steeg met 1,8 procentpunt tot 74,5 procent.

De beladingsgraad van de vluchten naar de VS steeg tot 77,6 procent, 5,3 procentpunten meer dan in het boekjaar 1993/1994. De vluchten naar Azië waren het meest rendabel met een beladingsgraad van 82,1 procent.

Het passagiersvervoer nam tussen 1 april vorig jaar en 31 maart met 8 procent toe. Het aantal passagiers in de Business Class groeide met 10 procent. Het vrachtvervoer van KLM groeide in 12 maanden tijd met 14 procent.

Vooral op de Noordatlantische route werd de vrachtruimte van de vliegtuigen beter gebruikt dan in het vorige boekjaar. Het aandeel vrachtvervoer op de Noordatlantische route in het totale vrachtvervoer van KLM is 36,5 procent.