Ezel(in) in de macaroni

Het is misschien een beetje droevig, maar worst wordt van dieren gemaakt. Gelukkig niet van vrolijke eekhoorntjes of griezelige wormen maar meestal van het varken en soms van de koe. Niets aan te doen want anders bestond er geen worst.

Ze hebben mij wel eens wijsgemaakt dat salami, dat is een heel lekkere soort Hongaarse worst, speciaal van vrouwtjesezels gemaakt werd. Kan zijn, ik heb het nooit gecontroleerd. Je hebt ook Belgische salami en als die niet bestond dan kon je geen Belgisch macaronischoteltje maken.

Snij een dikke plak salami in blokjes en een hele grote ui in plakken. Die ga je al roerend bakken in een paar eetlepels mais- of zonnebloemolie. Ook honderd gram champignons in plakjes snijden en erbij doen en steeds maar blijven roeren. Om wat meer smaak te geven doe je er ook drie laurierbladeren door en eventueel een schepje gedroogde thijm, en natuurlijk peper en zout. Van dat laatste niet te veel want Belgische ezelinnen zijn redelijk zout van zichzelf. Nu nog een grote eetlepel tomatenpuree en meteen weer roeren.

Probeer of je tijdens al dat roeren ook een schep elleboogjesmacaromi kunt koken. Als ze zacht zijn, giet je het water eraf en vermeng ze dan vreselijk goed met het mengsel van worst, ui en paddestoelen.

Sommige mensen zetten het dan nog tien minuten in de oven, nadat ze er wat geraspte kaas op hebben gestrooid, maar sommige Belgen niet.

Die lusten hun ezelinneschoteltje ook zo wel.

    • Philip Mechanicus