Daimler-Benz verbetert zijn resultaat fors

STUTTGART, 7 APRIL. Bij Daimler-Benz, Duitslands grootste industrieconcern, zijn de resultaten het afgelopen jaar sterk verbeterd ten opzichte van het jaar ervoor. Het bedrijfsresultaat is omgeslagen van 3,3 miljard mark negatief in 2,2 miljard mark positief en de nettowinst steeg van 615 miljoen naar 895 miljoen mark.

Ook aan de hand van Amerikaanse boekhoudmethoden - Daimler-Benz staat genoteerd aan de effectenbeurs van New York - was er sprake van een veel beter resultaat. Volgens deze methode kwam er een nettowinst uit de bus van 1,05 miljard mark tegenover een verlies van 1,8 miljard mark in 1933. Het concern geeft de komende week een toelichting op zijn jaarcijfers.

Daimler-Benz verhoogt het dividend van 8 tot 11 mark. Vorig jaar was er voor het eerst sinds 1968 bij het concern sprake van een verlaging van de uitkering aan de aandeelhouders. Het dividend ging toen van 13 naar 8 mark.

Het bestuur en de commissarissen van Daimler-Benz besloten gisteren dat scheidend topman Edzard Reuter een plaats krijgt in de raad van commissarissen. Vorig jaar bleek al dat Reuter de door hem begeerde positie als voorzitter van die raad niet zou krijgen. Hij wordt als topman van Daimler-Benz opgevolgd door Jürgen Schrempp, nu nog bestuursvoorzitter van vliegtuigfabrikant Dasa, onderdeel van het concern. (DPA)