Voorkeur Muziek

PASSIEMUZIEK Het Utrechts Studenten Koor en Orkest voeren olv Harold Lenselink de Matthäus Passion van J.S. Bach uit op 7 april 19u30 in de Jacobikerk, St. Jacobsstraat, Utrecht.

Het Residentie Bachkoor en het Residentie Bachorkest voeren olv Jos Vermunt de Matthäus Passion van J.S. Bach uit op 8 april 19u en op 9 april 14u15 in de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag.

Koor en orkest van het Rotterdams Barok Ensemble, het Leids Kamerorkest en het Leids Bachensemble voeren olv Ton Beckers de Matthäus Passion van J.S. Bach uit op 8 april 19u30 in de Prinsekerk, Schepenstraat Rotterdam, en op 9 april 19u in de Hartebrugkerk, Lange Mare, Leiden.

Het Toonkunst-oratoriumkoor Roermond en het Orchester der Kölner Kammermusiker geven olv Jan Hupperts 9 april 20u een Passieconcert met het Stabat mater van Pergolesi en Ein deutsches Requiem van J. Brahms in de Oranjerie in Roermond.

De Laurenscantorij voert olv Barend Schuurman 9 april vanaf 10u30 (deel I) en 13u30 (deel II) de Matthäus Passion van J.S. Bach uit in de Laurenskerk in Rotterdam.

De KCOV Excelsior, het Haags Matrozenkoor en het Amsterdams Promenade Orkest voeren olv Thijs Kramer op 10 april 19u30 (generale repetitie) en 11 april 19u30 de Matthäus Passion van J.S. Bach uit in het Concertgebouw in Amsterdam.

De christelijke oratoriumvereniging Hosanna voert olv Barend Schuurman de Johannes Passion van J.S Bach uit op 11 april 20u15 in de St Bonifaciuskerk in Alphen aan den Rijn.

MICHIEL BORSTLAP SEXTET Pianist Michiel Borstlap debuteerde in '92 met de cd 'Day Off' en is sindsdien heel actief gebleven. Met de blazers Eric Vloeimans, Yuri Honing en Ben Herman plus bassist Anton Drukker en drummer Joost Lijbaart wordt een vernieuwd repertoire gepresenteerd. 9 april De Doelen Rotterdam, 11 april Brasserie Emmen, 14 april C.C. Uilenstede Amstelveen, 15 april Beauforthuis Austerlitz, 18 april Dizzy Rotterdam, 19 april O42 Nijmegen, 21 apr BIMhuis Amsterdam.

LANE Begeleid door het trio van pianist Michiel Borstlap (zie hierboven) presenteert zangeres Sylvi Lane, in het dagelijks leven hoofdvakdocente aan het Sweelinck Conservatorium, haar cd 'In the Palm of my Hand'. 12 april BIMhuis Amsterdam.

JEFF DAHL Amerikaanse punkrocker vat de draad op van Johnny Rotten en Johnny Thunders. 7 april Arena, Amsterdam.

ELLEN TEN DAMME Wat gebeurde en met de bijdehante secretaresse Joosje uit 'Pleidooi'? Ze liet zich uit de tv-serie schrijven en begon een popgroep. 10 april Melkweg, Amsterdam.

MONSTER MAGNET Rocksensatie, beweert de platenmaatschappij. Eerst zien, zegt het rockpubliek. 12 april Melkweg, Amsterdam, 14 april Nighttown, Rotterdam, 15 april Effenaar, Eindhoven.