Voorkeur Films

LES SILENCES DU PALAIS Prachtig verstild portret van een adellijk Tunesisch hof ten tijde van de strijd om de onafhankelijkheid. Regisseuse Tlatli concentreert zich op de vrouwen in de keuken en maakt hun dilemma's, zorgen en vooral hun zwijgzaamheid glashelder. Den Haag, Filmhuis; Nijmegen, Cinemariënburg; Amsterdam, Rialto; Utrecht, 't Hoogt.

SUITE 16 Hoofdpersonage van deze psychologische thriller van Dominique Deruddere is het lichaam van acteur Antonie Kamerling. Het wordt het instrument van een oude, invalide man om zijn begeerten te bevredigen. Heldere en spannende verhandeling over vrijheid, bevochten in een strijd op leven en dood. Amstelveen, Cinema Oscar.

TROIS COULEURS: ROUGE Laatste film van Kieslowski's kleurentrilogie. Het mysterie is groot en spannend en de illusie dat Kieslowski het echte leven registreert meeslepend. Zodra hij het raadsel gaat onthullen, verliest de film kracht en slaat de ontnuchtering toe. Dat is gelukkig pas aan het slot. Amsterdam, Desmet; Utrecht, Springhaver; Nijmegen, Cinemariënburg; Zaandam, De Fabriek, Tiel, Metro, Groningen, Filmliga.

VIVE L'AMOUR (Aiqing wansui) In zijn tweede film observeert de Taiwanese regisseur Tsai Ming-liang ijzig de eenzaamheid van drie jonge inwoners van Taipei, die elkaar toevallig treffen in een leegstaand appartement. Bijna woordloze, moderne beelden, geluiden en gebaren op zoek naar een bedding of betekenis. Amsterdam, Rialto; Den Haag, Filmhuis; Maastricht, Lumière; Utrecht, 't Hoogt. Arnhem, Filmhuis; Nijmegen, Cinemariënburg.