Tretjakov-museum geopend

MOSKOU, 6 APRIL. Na een verbouwing van tien jaar heeft de Tretjakov-galerij in Moskou, één van Ruslands beroemdste musea, gisteren haar deuren voor het publiek geopend. Vorig jaar vond de officële opening door president Jeltsin plaats. Door een lek aan het dak is de opening voor publiek echter tot gisteren uitgesteld.

In de 62 met klimaatbeheersingsinstallaties uitgeruste zalen van het museum zijn meer dan 100.000 kunstwerken te bezichtigen, die een overzicht geven van Russische ikoonschilderkunst tot 20e-eeuwse schilderkunst. In de collectie, waarvan de basis eind vorige eeuw door de kunstverzamelaar Pavel Tretjakov is gelegd, zijn onder andere werken van Roeblev, Malevich, Lentoulov, Kandinsky en Chagall opgenomen. Hiermee vormt het Tretjakov een aanvulling op het Moskouse Poesjkinmuseum, dat voornamelijk kunst van buiten Rusland bezit. (AP)