Secretariaat klimaatverdrag komt in Bonn

BERLIJN, 6 APRIL. Het permanente secretariaat dat moet toezien op het internationale klimaatverdrag zal worden gevestigd in de stad Bonn. Dat is gisteren op de klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Berlijn besloten.

Bonn kreeg gisteren de meerderheid in een informale stemming over vier steden die zich voor het secretariaat hadden aangediend. Daarvan viel de hoofdstad van Uruguay, Montevideo, in de eerste ronde af. Daarna trok Canada zich terug, dat Toronto had aangemeld. De laatste stemming ging tussen Bonn en Genève, waar het VN-milieuagentschap (UNEP) is gevestigd.

Niet bekend

De Nederlandse minister van milieu, De Boer, zei gisteren dat zij de voorkeur aan Genève had gegeven. Daarmee zouden de verschillende onderdelen van de Verenigde Naties die zich met milieu bezig houden bij elkaar hebben gezeten. UNEP wordt geleid door De Boers voorganger, H. Alders.