Party

Sinds jaar en dag strijden drie roddelbladen om de gunst van de lezers: Privé, Weekend en Story. Deze maand kwam er een vierde bij: Party. In dit blad ligt de nadruk op gezelligheid en eten. Het beoogt participatie van 'de sterren': bekenden van het tv-publiek moeten ook vertrouwde gezichten voor de Partylezers worden. Spelprogramma-presentatrice Manon Thomas beschrijft een waardevolle gebeurtenis van de week (een bezoek aan het Cirque du Soleil), Ria van Eijndhoven van het ochtenprogramma Kook tv publiceert wekelijks een recept (Zalm met dillesaus), elke week praat acteur Hans Cornellissen “met een bijzondere Nederlander in een feestelijk restaurant” (deze keer actrice Sjoukje Hooymaayer) en tv-presentator Martin Gaus heeft een dierenrubriek. Voor de juiste appreciatie van Party moet men wel goed ingevoerd zijn in de wereld van het televisieamusement. Wie is in hemelsnaam Darlene Conley, aan wie drie pagina's over 'foute ouders', echtscheidingen en eenzaamheid zijn gewijd? Of Tori Spelling (3 pagina's), die zegt het zo benauwend te vinden “in een gouden kooitje te leven”? Achter Frits van Houten uit de RTL4-soap-serie Goede tijden, slechte tijden, blijkt zich zoon Casper van kunstschilder Kees van Bohemen (1928-1985) te verschuilen. Toch nog een leuk weetje in Party.

    • Tom Rooduijn