'Kom op, Bayern, de finale is haalbaar'

MÜNCHEN, 6 APRIL. In de Duitse ochtendkranten is de 0-0 van Bayern München tegen Ajax met grote tevredenheid ontvangen. Het boulevardblad Bild was als gebruikelijk in jubelstemming en spreekt van 'Bayern-dwergen', die in negentig minuten zijn uitgegroeid tot reuzen. “Wat een strijd! De finale lonkt.”

De dagbladen oordelen dat Bayern het maximale heeft gepresteerd. Door tal van blessures en schorsingen moest trainer Trapattoni een beroep doen op amateurs en andere onervaren spelers. Bild noemt het “saillant” dat Trapattoni en manager Hoeness de geblesseerde Kreuzer naar het trainingskamp lieten komen en hem vroegen het gips van de knie te laten halen en zich “fit” te laten spuiten. De verdediger had in de laatste training voor het duel een knieband gescheurd. Maar dokter Müller-Vorfelder weigerde mee te werken. “Ik ben twintig jaar in dienst van de club, maar met zo'n blessure heeft nog geen enkele voetballer gespeeld.”

Voorzitter Franz Beckenbauer, columnist van de miljoenenkrant, bezocht woensdag het trainingskamp en sprak de manschappen toe. Bild, uit de mond van 'der Kaiser': “Aanvankelijk werd alleen gepraat over de hoogte van de nederlaag.”

Een andere krant, Tageszeitung, schrijft: “Tegen het speltechnisch briljante spel van de Nederlandse kampioen konden de Bayern-spelers slechts spierballenvoetbal stellen. Maar het respect voor Ajax is in de rust in de kleedkamer achtergebleven.” Manager Uli Hoeness: “We mogen hopen op een herhaling van het wonder van Gotenburg, al is Ajax beter.” In Zweden speelde Bayern tegen IFK Göteborg 2-2, na eveneens 0-0 thuis. De Ghanees Sammy Kuffour: “Met de hulp van God halen we de finale.”

De Süddeutsche Zeitung kopt: “Het rijpe jeugdelftal hoopt op de finale”. De eerste zin luidt: “Het was een feest, maar alleen voor analisten.” In de krant is te lezen dat alleen in de uitslag geen verschil in klasse tussen de teams te zien was. “Na rust liet Bayern zich het op provocerend nonchalante wijze uitgevoerde Amsterdamse combinatiespel niet langer welgevallen”. Bild tenslotte: “Kom op, Bayern. Alsjeblieft nog een keer. De finale is haalbaar.” (ANP)