Pie Medical rekent op verdere groei

De omzet van Pie Medical, fabrikant van diagnostische echoscopie- en Dopplerprodukten in Maastricht, bedroeg over 1994 42,9 miljoen gulden, 29,4 procent meer dan in het voorgaande jaar (1993: 33,2 miljoen).

Het herstel van de omzet is veroozaakte door verbetering van de economische vooruitzichten in landen waar Pie Medical actief is. Hierdoor zijn artsen en medische instellingen weer bereid tot investeren. In de veterinaire echoscopie heeft de vennootschap haar positie vooral in de Benelux, Frankrijk en de VS, aanzienlijk versterkt. De markt in Duitsland bleef echter ook in 1994 achter waardoor de groeilijn uit eerdere jaren onvoldoende kon worden hervat. De Duitse deelneming van Pie Medical was vorig jaar verliesgevend.

Het bedrijfsresultaat steeg tot 4,3 miljoen gulden. In 1993 was er een verlies van 2,5 miljoen. De winst na belastingen steeg tot 2 miljoen gulden. In 1993 was er 2,9 miljoen gulden verlies. De winst per aandeel over 1994 kwam uit op 89 cent.

De verwachtingen voor 1995 zijn positief. De resultaatverbetering ten opzichte van 1994 zal echter mede worden bepaald door herstel van de medische markt in Duitsland, zo bericht de directie.