Nedschroef boekt 3,9 miljoen winst

Nedschroef, fabrikant van machines, gereedschappen en bevestigingsmaterialen, heeft in 1994 een winst geboekt van 3,9 miljoen gulden. In januari ging het bedrijf bij de voorlopige jaarcijfers nog uit van een 3 miljoen gulden winst. In de winst van dit jaar zit een buitengewone bate van 1,5 miljoen gulden.

Vorig jaar was er een verlies van 13,9 miljoen gulden, mede door een buitengewone last van 9,8 miljoen in verband met het sluiten van de vestiging in het Duitse Essen-Steele.

Het bedrijfsresultaat kwam op 6,4 miljoen gulden positief, tegen 3,1 miljoen verlies in 1993. De omzet steeg met 15 procent tot 283,7 miljoen gulden. De positieve onwikkelingen werden enigszins geremd door stijgende grondstofprijzen. De investeringen stegen van 3,6 miljoen naar 9,7 miljoen gulden.

Het dividendvoorstel luidt: twee gulden per aandeel (1993: nihil). Voor het lopende jaar verwacht de directie een hogere winst.