Komst Science Center onzeker

AMSTERDAM, 5 APRIL.Het is allesbehalve zeker dat het museum voor wetenschap en technologie, het Science Center in Amsterdam, er komt.

De exploitant, de Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie (NCWT), diende vrijdag bij wethouder E. Peer wel een plan in voor de financiering, maar volgens stadhuiskringen maandag zijn de financiële problemen nog niet opgelost. Er is een tekort van vier miljoen gulden op de totale bouwkosten van 83 miljoen. De gemeente Amsterdam legt 45,5 miljoen gulden op tafel voor de realisering van het Center, maar verbond aan die beslissing in februari de voorwaarde dat de stichting NCWT voor eind maart de financiering rond moest hebben. Bovendien wil de gemeenteraad de garantie dat de bouwkosten het budget niet overschrijden. Ambtenaren rekenen deze week het plan door dat het NCWT vrijdag op de valreep overhandigde aan wethouder economische zaken Peer. “Ik zag geen blije gezichten vanmorgen”, aldus een woordvoerder maandag. Peer adviseert het college van b en w dinsdag 11 april over het al of niet doorgaan van het museum. In het Science Center wil de stichting NCWT de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap en technologie tonen. Het ontwerp is van de hand van de Italiaan Renzo Piano, die ook het Centre Pompidou in Parijs ontwierp.