Banen weg bij overslagbedrijf EBS

Bij het Rotterdamse overslagbedrijf European Bulk Services (EBS) vervallen ongeveer 235 arbeidsplaatsen van de 815. EBS legt zich toe op overslag van massagoed (zoals graan, steenkolen, erts en schroot).

Van de 235 op te heffen arbeidsplaatsen betreft het 49 oudere werknemers die gebruik kunnen maken van de 55-plus regeling. De directie van EBS wil een volledige onderlinge uitwisselbaarheid van mankracht over de diverse EBS-terminals bereiken.

EBS is een werkmaatschappij van HES Beheer, ontstaan uit een samenvoeging van het overslagbedrijf Frans Swarttouw, de Graan Elevator Maatschappij en Interstevedoring.

HES Beheer maakte tegelijkertijd bekend dat het vorig jaar zijn verlies heeft gehalveerd tot 6,9 miljoen gulden. In 1993 was dat 14,1 miljoen negatief. Voor de ingreep bij dochter EBS is een voorziening getroffen van 7,5 miljoen.