ROERBAKSCHOTEL MET QUORN EN BROCCOLI

Quorn is nieuw op de markt van vleesvervangers. De brokken zijn gemaakt van graan, in tegenstelling tot veel vegetarische produkten die van soja (peulvruchten) worden gemaakt. Quorn is in ieder geval bij Neerlands grootste grutter te koop.

Vegetarisch gerecht voor 2 personen:

125 gram (zilvervlies)rijst

zout

1 pakje (175 gram) Quorn

1 kleine struik broccoli (250-300 gram)

1 ui

100 gram (kastanje)champignons

2 eetlepels olie

2 eetlepels sojasaus

peper

eventueel geraspte kaas of seroendeng

Kook de rijst in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Snijd grote quornstukken klein. Verdeel de broccoli in roosjes en kook die in 5 minuten beetgaar. Pel en snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie en bak de stukjes quorn daarin lichtbruin. Voeg de snippers ui en plakjes champignon toe en roerbak deze 3 minuten mee. Voeg de sojasaus en een half kopje water toe en laat de saus even pruttelen. Doe ook de roosjes broccoli erbij. Op smaak brengen met zout en peper. De rijst door het gerecht scheppen of apart serveren. Strooi er aan tafel desgewenst kaas of seroendeng over.

    • Annelène van Eijndhoven