Kort geding The Movies tegen Warner Bros

AMSTERDAM, 4 APRIL. Bioscoop-exploitant The Movies spant een kort geding aan tegen ex-vennoot Warner Bros. Samen zouden zij een complex van acht zalen aan het Haarlemmerplein in Amsterdam neerzetten. Warner heeft zich enkele maanden geleden teruggetrokken uit het project dat zo'n 30 miljoen gulden moet kosten. Contractbreuk vindt mede-eigenaar M. van Heijningen van The Movies dat. Hij eist dat Warner Bros het contract nakomt, anders legt hij 'miljoenenclaims' op tafel.

Directeur L. Nielsen van Warner Bros maakt zich geen zorgen over een uitspraak van de rechter. “Er was geen zodanige afspraak dat er sprake kan zijn van contractbreuk.” Volgens hem zit het meningsverschil vooral in de programmering van de huidige bioscoop van The Movies aan de Haarlemmerdijk. “Als zij daar ook commerciële films willen draaien als Pulp Fiction, wordt afstemming tussen de twee bioscopen onmogelijk.”

Het kort geding dient volgende week. Dezelfde dag als het kort geding van architect S. Soeters tegen The Movies. Die heeft zijn honorarium nog niet ontvangen. Daar was het geld van Warner Bros voor nodig, aldus The Movies.