'Hand van Allah haalde Airbus Roemenië neer'

BRUSSEL, 4 APRIL. In België is in een anonieme brief de verantwoordelijkheid opgeëist voor de ramp met de Roemeense Airbus, waarbij vrijdag zestig mensen om het leven zijn gekomen. Het Roemeense toestel zou “door de hand van Allah” zijn neergehaald. Eerder was in een anoniem telefoontje naar de Franse ambassade in Boekarest gezegd dat de Airbus een bom aan boord had. De Belgische politie bestudeert de anonieme brief, die gisteren binnenkwam op het Brusselse kantoor van een persbureau. “De hand van Allah heeft de ongelovigen in de hemel getroffen. Dood aan de ongelovigen. De islam zal zegevieren”, zo luidde de tekst van de brief. In Boekarest bestuderen deskundigen de mogelijkheid dat zich vóór het neerstorten van de Airbus van de Roemeense luchtvaartmaatschappij Tarom aan boord een explosie heeft voorgedaan. (Reuter)