Foto

Foto: GAZA - Aanhangers van de moslim-fundamentalistische Palestijnse beweging Hamas dragen lege lijkbaren door Gaza tijdens de symbolische begrafenis van Hamas-leden die zondag werden gedood bij een explosie in een werkplaats in een dichtbevolkte wijk. De doden waren eerder begraven door de Palestijnse politie. Duizenden aanhangers van Hamas marcheerden mee en schreeuwden wraak: “wij willen de joden horen huilen”. Volgens Hamas zijn Israel en Yasser Arafats Palestijnse autoriteit schuldig aan de explosie; de autoriteiten echter zeggen dat een bom waaraan de Hamas-leden werkten, voortijdig is afgegaan en dat de werkplaats in feite een bommenfabriek was. De Israelische minister Peres deed de beschuldigingen dat het ging om een poging Hamas te 'onthoofden' als “totale nonsens” af. Kamal Kheil, een topleider van de gewapende arm van Hamas, wiens vader hem aanvankelijk als gewond had aangemeld, blijkt toch onder de doden te zijn. Volgens Israelische kranten was Kheil een van de beste explosievenexperts van Hamas. Onderzocht wordt nog of ook Yehiya Ayash, alias 'de ingenieur', is gedood. Hij wordt beschouwd als brein achter een reeks zelfmoordaanslagen in Israel. (Foto Reuter)