Foto

Foto: DEN HAAG - In het gebied tussen het Haagse Centraal Station en het nieuwe stadhuis worden voorbereidingen getroffen voor de bouw van kantoortorens, winkels en woningen. In het kantoorgebouw links wordt na een verbouwing door de Amerikaanse architect Michael Graves het ministerie van VWS gehuisvest. De straten in het gebied De Resident worden vernoemd naar de muzen Calliope, Clio en Parnassus. Ook andere bouwlocaties in Den Haag zijn van straatnamen voorzien. De straten bij woningen op de oude Groothandelsmarkt krijgen namen van personen die zich hebben ingezet voor de rechten en emancipatie van homoseksuelen, te weten Til Brugman, Lau Mazirel, Anna Blaman, Jacob Schorer en Arnold Aletrino. Op de plaats van de voormalige brandweerkazerne aan de Leijweg worden straten vernoemd naar de Zweed Raoul Wallenberg die joden het leven redde en naar de Afrikaanse Nobelprijswinnaar Albert Lutuli die streefde naar geweldloze bestrijding van rassendiscriminatie. (Foto Roel Rozenburg)