WUH verkoopt minder hypotheken

Westland/Utrecht Hypotheekbank (WUH), dochter van ING, is er vorig jaar niet in geslaagd meer woonhuishypotheken aan de man te brengen. De WUH zag het aantal uitgezette hypotheken dalen van 1,16 miljard in het topjaar 1993 tot 1,05 miljard gulden vorig jaar. In 1992 lag dit op 696 miljoen.

Ook daalde de financiële dienstverlening aan het bedrijfsleven, overheid en beleggers in vastgoed. De hypotheekbank zette voor 1,1 miljard gulden aan krediet uit, tegen 1,23 miljard gulden in 1993. De totale kredietportefeuille steeg in 1994 ruim 4 procent tot 10,7 miljard gulden ondanks de verkoop van de portfeuille van Dunedin Mortgage Company van 135 miljoen gulden..

Het bedrijfsresultaat na belastingen ging met 10 procent omhoog tot 56,3 miljoen gulden. WUH profiteerde vooral van de sterke stijging van de rentebaten. Het brutoresultaat steeg van 91 miljoen in 1993 tot 94 miljoen. Het netto resultaat steeg tot 46,3 miljoen van 41,3 miljoen een jaar daarvoor. De toevoeging aan de stroppenpot bedroeg 26 miljoen, twee miljoen gulden meer dan in 1993.

Op de kapitaalmarkt werden middelen van derden aangetrokken voor een bedrag van ruim 2 miljard. De totale portefeuille van op de kapitaalmarkt opgenomen middelen kwam daarmee op 8,9 miljard. Op basis van een verdere groei van de portefeuille verwacht WUH opnieuw een hoger resultaat.