Onderzoek naar moord op hulp

SINGAPORE, 3 APRIL. De Singaporese regering heeft een verzoek van de Filippijnse president Fidel Ramos ingewilligd om een onafhankelijke partij te betrekken bij het onderzoek naar de doodsoorzaak van een in 1991 vermoorde Filippijnse dienstbode. Een andere Filippijnse dienstbode, de 42-jarige Flor Contemplacion, werd vorige maand in Singapore terechtgesteld nadat zij schuldig was bevonden aan deze moord. Hoewel Contemplacion bekend heeft dat zij de moord heeft gepleegd, geloven velen in de Filippijnen dat zij onschuldig is. De terechtstelling van Contemplacion heeft een diplomatieke twist veroorzaakt tussen Singapore en de Filippijnen. Vorige week concludeerde een Filippijnse onderzoekscommissie na lijkschouwing van de in 1991 vermoorde dienstbode dat de moord onmogelijk door een vrouw gepleegd kon zijn.