Go Ahead Eagles-Dordrecht 90

Zelfs het zo trouwe fanatieke Deventer voetbalpubliek kon het zaterdagavond niet meer aanzien hoe Go Ahead dieper wegzakte in het moeras van de eredivisie. Na de derde treffer van Dordrecht vlogen de kussentjes en zelfs een bierflesje op het veld van De Adelaarshorst.

Van Tiggelen was verantwoordelijk voor de openingstreffer. De 'spijker' ging een combinatie aan met rechtsbuiten Koswal en werd in het strafschopgebied onderuitgehaald door Hiele toen hij de doelman probeerde te omzeilen. Hiele mocht van geluk spreken dat hij van arbiter Van der Ende slechts geel ontving. De strafschop werd voor Dordt benut door Admodikoro. Langerak vergrootte de voorsprong tot 2-0 uit een hoekschop van Van de Merwe.

Na een kopbal van De Gier scoorde Valk tegen. Maar tien minuten later ontnam Wouden Go Ahead alle illusies. Een slim overstapje van Koswal bij de voorzet van invaller Rook ging eraan vooraf. Go Ahead zal in de gevarenzone nu met Dordrecht moeten uitvechten wie direct degradeert. Het effect van de tussentijdse komst van trainer Fafié, dat resulteerde in goede wedstrijden tegen de topclubs Ajax en Roda JC, is weg. Valk: “Het ligt nu niet meer aan de trainer. Het zit in het hoofd van veel spelers. We zullen de komende weken meer felheid moeten tonen. Marbus schakelde een paar weken geleden nog Ronaldo uit.”