De neus geeft een hoop bloed

Jules: “We hadden een kroeg afgehuurd voor ons feest. Ik tapte zelf.

Hij kwam binnen en ik merkte meteen: dit is een zuiger, hij is erop uit om mij het bloed onder m'n nagels vandaan te halen. Hij begon met zeuren over de muziek. Normaal kun je mensen dan simpel ontwapenen door te vragen: 'Wat stel je voor?' Ik draaide de muziek waar hij om vroeg, maar hij bleef zeuren om nog andere muziek. Die kreeg hij niet. Ik had die wel, maar het was veel te sombere muziek voor een feest.

Hij begon te treiteren. Ik dacht: oh god, ik heb zo'n spierenspanner binnen. Het bier was niet goed, de muziek stond te zacht... én maar sarren. Toen kwam het punt dat hij al z'n energie tegen mij ging richten. Hij vroeg nog een bier en ik zei terwijl ik het gaf: 'Dit is je laatste bier.' Prompt gebeurde het ergste wat je in zo'n situatie als gelegenheidsbarkeeper kan overkomen: een meisje ging hem nog een bier geven, terwijl ik hem niet meer tapte.

Dan word je al iets meer geladen. Je denkt: ze zijn aan het treiteren. Maar dat meisje merkte al snel dat het een idioot was en ze gaf hem geen bier meer. Hij pakte het glas van iemand anders en begon eruit te drinken. Ik griste het glas uit zijn hand, waarop hij vreselijk begon te schelden en te vloeken.

Op dat moment besliste ik: wat er ook gebeurt, die man gaat er uit. Ik liep om de bar heen en dacht: ik leg m'n hand op z'n schouder. Als je iemand er uit gooit moet je zeggen: ik vind dat jij eruit moet. Hij voelde mijn hand en greep zich meteen vast aan de reling van de bar. Met één klap sloeg ik zijn arm los. Ik pakte hem bij zijn regenjas, tilde hem van de grond en zette hem buiten de deur. Volgens mij was hij aan de cocaïne, hij had van die grote schotelogen.

Natuurlijk kwam hij weer naar binnen toe. Ik zat er op te wachten. Hij wou naar me uithalen en toen gaf ik hem met de vuist een hele harde klap midden op zijn gezicht. De neus geeft een hoop bloed. Hij viel neer als een stervende zwaan en ik zág de glimlach op z'n gezicht. Die glimlach vergeet ik nooit meer: hij had gewonnen.

Toen hij weer bij zijn positieven was is hij naar de eerste de beste politie-auto gerend: 'Moet je kijken wat ze met me gedaan hebben!' De politie schatte de situatie gelukkig correct in.''

    • Peter Bekkers