CSM breidt verder uit in Canada

CSM (voeding en ingrediënten) heeft voor de tweede keer dit jaar een Canadees bedrijf op het gebied van bakkerij-ingrediënten overgenomen. Per 31 maart is de in St. Jerome gevestigde onderneming W.J. Lafave & Sons ingelijfd. De overname is verricht door branchegenoot Kirkland & Rose, die begin dit jaar tot het CSM-concern toetrad.

Lafave is actief in het oosten van Canada, in de provincies Ontario en Québec. Het bedrijf legt zich toe op produktie en distributie van (fruit)vullingen, glazuren, bakkersvetten en andere bestanddelen en decoratieprodukten voor de bakkerij-industrie. Vorig jaar werd een omzet behaald van 18 miljoen gulden. Bij Lafave werken zestig mensen.

De overneming past in de strategie van CSM op het gebied van bakkerij-ingrediënten in Noord-Amerika. Met Westco Products, American ingredients, Henry & Henry en QA Products in de Verenigde Staten en Kirkland & Rose in Canada neemt CSM al een belangrijke positie in op verschillende delen van deze markt, zo deelt de directie van de met een hoofdkantoor in Diemen gevestigde onderneming mede.