RWANDA

Het Internationale Rode Kruis maakt zich ernstige zorgen over het lot van de gevangenen in Rwanda die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij de slachtpartijen vorig jaar in dat land. Volgens de organisatie zitten er inmiddels ongeveer 300.000 Rwandezen in de gevangenis en kan het gevangenissysteem dat aantal niet aan. Door de overbevolking zou er sprake zijn van “een desastreuze hygiënische situatie”. Ook zou de spanning zo hoog oplopen dat het tot hevige gevechten komt tussen de gedetineerden waarbij veel doden zouden vallen. Ondanks vele oproepen van de internationale gemeenschap aan de Rwandese autoriteiten is de situatie in de gevangenissen de laatste tijd niet verbeterd, aldus het Rode Kruis. Volgens de organisatie moeten er snel nieuwe gevangenissen in Rwanda worden geopend.