Kunstraad: 12 miljoen extra voor kunstbeleid

DEN HAAG, 1 APRIL. Het Rijk moet ruim 12 miljoen gulden extra uittrekken voor het internationale kunst- en cultuurbeleid. Het huidige prestige en de presentaties van het Nederlandse kunstleven in het buitenland laten te wensen over. Het extra geld is nodig voor onder meer de aanstelling van culturele attachés, de vergroting van de budgetten voor internationale co-produkties in de film- en theatersector, en de oprichting van een 'kunsthuis' voor buitenlandsekunstenaars en kunstkenners.

Dat schrijft de Raad voor de Kunst in een advies aan drie bewindslieden, de staatssecretarissen van onderwijs, cultuur en wetenschappen en van buitenlandse zaken en de minister van economische zaken. Het advies is een reactie op het rapport Internationale Culturele Betrekkingen van de commissie Gevers, dat in 1993 verscheen. (ANP)