KLM verkoopt hotel-belangen

AMSTELVEEN, 1 APRIL. De KLM heeft haar onroerend-goedbelangen in drie Nederlandse hotels verkocht aan Golden Tulip International bv in Hilversum. Over de prijs worden geen mededelingen verstrekt. Het betreft 100-procents-belangen in Golden Tulip Barbizon in Hoofddorp en het Golden Tulip Barbizon Centre Hotel in Amsterdam plus een belang van 33 procent in het Golden Tulip Barbizon Palace Hotel, eveneens in de hoofdstad. De verkoop past in het streven van de luchtvaartmaatschappij zich volledig te concentreren op haar kernactiviteit (vliegen). Ook in 1990 deed de KLM al een aantal belangen in hotels over aan Golden Tulip International bv, dat reeds het management voerde over de KLM-hotels. Tussen beide bedrijven bestaat al jaren een commerciële samenwerking. Bovendien heeft de KLM een belang van 25 procent in Golden Tulip International bv. Meerderheidsaandeelhouder van de hotelketen is het op Curaçao gevestigde Golden Tulip International NV. (ANP)