Keeper in de spits bij nationale ploeg Mexico

MEXICO STAD, 1 APRIL. De Mexicaanse bondscoach Miguel Mejia Baron heeft hevige kritiek over zich afgeroepen door in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Chili doelman Jorge Campos na rust, bij een 1-1 stand, in de spits te zetten. De Chilenen wonnen in Los Angeles met 2-1. De winnende treffer kwam op naam van Ivan Zamorano.

Hugo Sanchez, Zamorano's voorganger als topschutter van Real Madrid, noemde het experiment van Baron een klap in het gezicht van alle Mexicaanse offensieve spelers. “Een groot gebrek aan respect”, aldus Sanchez. De Mexicaanse pers nam vooral Hugo Pineda op de korrel. Die verving Campos in de tweede helft en presteerde volgens de commentatoren ondermaats tussen de palen.

De keus voor Campos, vooral bekend geworden door zijn lichtgevende keeperskleding, was overigens niet zo bizar. De voormalige surfer uit Acapulco begon zijn voetballoopbaan in de aanval. En in die linie speelde hij zelfs nog in 1993 bij het toernooi om de Concacaf Gold Cup.

In de competitie in Frankrijk won Paris Saint Germain, halve finalist in de Champions League, met 2-1 van Cannes. Cobos en Ginola maakten de doelpunten voor de Parijse ploeg.

MSV Duisburg en Schalke 04 hebben in Duitsland belangrijke overwinningen geboekt. Degradatiekandidaat Duisburg, met de Nederlander Alfred Nijhuis in de defensie, won met 3-1 van Rob Reekers' VfL Bochum, dat er nu nog minder florissant voor staat. Schalke, met Youri Mulder in de spits, versloeg in Frankfurt Eintracht: 3-0. De treffers werden gemaakt door Herzog, Latal en diens vervanger Dikhtiar. Thon en Nemec waren in dit duel, dat werd afgewerkt in erbarmelijke weersomstandigheden, Schalke's uitblinkers.