Gunstig besluit voor Anky van Grunsven

ROME, 1 APRIL. De Internationale Hippische Federatie (FEI) heeft in Rome een besluit genomen die gunstig lijkt voor de Nederlandse amazone Anky van Grunsven. Zij is wereldkampioene op de kur op muziek en dat onderdeel zal het individuele dressuurnummer zijn bij de komende Olympische Spelen in Atlanta. IOC-voorzitter Samaranch gaf daar gisteren toestemming voor. Tevens worden bij de military de individuele en de landenwedstrijd aparte evenementen.

Problemen zullen er voor de paardesport nog genoeg zijn in Atlanta. Met name de invoer van de paarden baart de FEI zorgen. De veterinaire regels in de staat Georgia zijn zo streng dat paarden die in aanraking zijn geweest met de veroorzaker van piroplasmose al niet eens worden toegelaten. Dat is het geval bij talloze rijdieren uit Midden- en Zuid-Europese landen, waaronder kanshebbers al Nederland, Duitsland en Frankrijk.