VENKEL-TOMATENSOEP

Voor deze frisse soep hebt u wel smakelijke tomaten nodig. Tomaten uit blik of melige, waterige tomaten zijn er absoluut niet geschikt voor.

Voor 6 tot 8 personen

4 eetlepels olijfolie

1 middelgrote ui, gehakt

5 tenen knoflook, fijngehakt

3 knolvenkels, in dunne plakken gesneden

kleine handvol verse basilicumbladen, in reepjes gesneden

10 pruimtomaten, ontveld, ontzaad en grof gehakt

1,5 liter verse kippebouillon

zout en versgemalen peper

verse hele basilimumbladen, ter garnering

Verhit de olijfolie in een soeppan. Doe er de ui en knoflook in en fruit op een laag vuur tot de ui gaar is. Voeg de knolvenkel toe en bak tot de venkel bijtgaar is. Voeg de basilicum en tomaten toe en kook op een middelhoog vuur tot het mengsel ingedikt is. Giet er de kippebouillon bij en laat circa 30 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in voorverwarmde soepborden en garneer met de hele basilicumbladen.